Seminarium på The Park Forskaren

Igår var det äntligen dags för PeakSearch AB efterlängtade seminarium på The Park Forskaren där vi diskuterade hur vi kan använda människans engagemang som grund för rekrytering och ledarskap.

Kvällen började med fördrink och mingel i The Parks nyöppnade lokaler innan vi satte oss ner för att lyssna på en inspirerande föreläsning av Jesper Ek. Jespers koncept ”Emplayment” handlar om hur ledare kan skapa team som känner sig ihopkopplade, energifyllda och engagerade.

Det är hård konkurrens om kompetensen på arbetsmarknaden idag. Kandidaternas behov är mångfacetterade och komplexa. Kandidaterna är i allt större utsträckning värderingsstyrda i valet av arbetsgivare/företag. Det innebär bland annat att de oftare analyserar kulturen, värderingarna och ledarskapet på ett mycket noggrannare sätt än tidigare.

För företag och arbetsgivare innebär det att ett starkt employer brand i kompetensmarknaden kan attrahera rätt kandidater, medan företag med ett sämre employer brand tenderar att bli bortvalda.

Vi på PeakSearch upplever även att det klart vanligaste skälet till att en kandidat kan vara öppen för ett nytt jobb är dåligt ledarskap, dålig kultur och dåliga värderingar. Företag med mycket fokus på styrning och kontroll har svårt att konkurrera om kompetensen.

Många företag har mot den bakgrunden aktivt börjat prioritera utvecklingen av kulturen, värderingarna och ledarskapet (employer branding). Det finns även återkommande rankingar där företag rankas utifrån styrkan av deras deras employer brand (great place to work, Universums employer ranking mfl).

Vi är mycket glada över att många stannade kvar länge efter denna tankeväckande och intressanta föreläsning och verkade nöjda med kvällen, precis som vi!!

Ännu en gång, stort tack till alla som deltog och gjorde kvällen helt magisk! Så roligt att få träffa er, vi är fyllda med energi och ser fram emot en till kväll tillsammans inom kort!

Om du är intresserad av fler nyheter från PeakSearch så rekommenderar vi också att du läser: