Kandidats upplevelse av första tiden i sitt nya uppdrag

Det är fantastiskt tillfredsställande för oss rekryteringskonsulter på PeakSearch, när en kandidat som vi har presenterat för vår kund ”klickar”, och att sedan få följa upp kandidaten några månader in i sitt nya uppdrag och då se att hen är i början på en förhoppningsvis lång och framgångsrik karriär hos kunden.

Nedan delar Hanna Flybring med sig av sin upplevelse i dialogen med PeakSearch samt hur hennes nya arbete som Marketing Manager på Laerdal varit de första månaderna.

Hur har den första tiden i ditt nya arbete varit? 

Mina första månader på Laerdal har varit intensiva och lärorika, precis som det ska vara när man startar ett nytt jobb. Det stora steget för mig har varit att helt byta bransch. Jag är så glad och stolt över att jag vågade ta ett steg i en annan riktning än vad jag kanske tidigare hade i min plan. Med ny kontext sätts ens kunskaper på prov, vilket också gör att jag utvecklas både i min profession men också personligen.

Hur väl motsvarar det bilden som du fick av rollen under rekryteringsprocessen? 

Presentationen av företaget och rollen var väl genomarbetad och bilden av rollen har matchat verkligheten bra. Under processens gång hade jag kontakt med ansvarig rekryteringskonsult på PeakSearch och jag upplevde att hon var insatt och kunde ge mig en tydlig bild. Jag hade också en bra dialog med min numera chef där jag kunde ställa de frågor och vara öppen med med tankar och reflektioner.

Vad är det bästa med ditt nya jobb? 

Det bästa med mitt nya jobb är vinsten av fina kollegor. Jag känner mig välkomnad och självklar i teamet.
Vi arbetar alla mot högt uppsatta mål där vi genom våra erbjudande ska vara delaktiga till att globalt rädda 1 miljon liv 2030.
Laerdal imponerar med sitt ihärdiga engagemang som driver hela verksamheten framåt. Man lyckas leda med både hjärna och hjärta! Det är privilegierat att få vara en del av en sådan organisation.

Hur var upplevelsen av kontakten med oss på PeakSearch under rekryteringen? 

Att byta jobb var inget lätt beslut för mig då jag var på en väldigt bra arbetsplats, med en bra chef, utmanande arbetsuppgifter och fantastiska kollegor.

Under processen var jag väldigt imponerad av hur professionellt bemötande jag fick från Peak Search. Jag fick en tydlig bild av rollen och företaget & mitt starkaste minne är när jag fick träffa större delen av det blivande teamet. Det var det som var avgörande för mig.

Hur ser sommarplanerna ut? 

Covid-tiden i kombination med några år boende i en alpby, har gjort familjen till friluftsmänniskor. Så i år packar vi i vanlig ordning minibussen med campingutrustning och beger oss ner till San Sebastian för att utforska nya områden av Europa.
Självklart blir det ett stopp i vår gamla hemby Maienfeld i Schweiz på vägen hem. Ett tips till andra som bilar genom Europa år – Maienfeld är en vacker by som omges av Alperna och som präglas av att vara en fantastisk vinregion.

Så fint att läsa om Hannas positiva intryck av rekryteringsprocessen och hennes start i sitt nya uppdrag!