År 2022 var ett rekordår för rekrytering i Sverige

Visste du att 2022 var ett rekordår för rekrytering i Sverige? Enligt statistik från Arbetsförmedlingen och SCB ökade antalet utannonserade lediga jobb med hela 24% jämfört med året innan. Samtidigt visar statistiken också en ökning av antalet arbetssökande med 18%.

För jobbsökare innebär detta ökade möjligheter till att hitta sitt drömjobb, men även att det är viktigt att ha en stark ansökan och visa vad du har att erbjuda som jobbsökare för att sticka ut från mängden.

För arbetsgivare innebär det att det finns en stor pool av talanger att välja bland, men att det också kan vara en utmaning att hitta rätt person för uppdraget. Företag kan därför dra nytta av att anlita ett rekryteringsföretag för att spara tid och pengar på rekryteringsprocessen, och samtidigt ta del av rekryteringsföretagets expertis och erfarenhet när det kommer till att identifiera, intervjua och matcha kvalificerade kandidater till rätt jobb.

Som erfarna rekryteringskonsulter kan vi på PeakSearch hjälpa både arbetssökande och arbetsgivare att navigera rätt i den här spännande tiden på arbetsmarknaden. Låt oss hjälpa dig att hitta rätt matchning för din nya karriär eller för ditt företag!

Om du är intresserad av fler nyheter från PeakSearch så rekommenderar vi också att du läser: